Return to site

Je watermeter, je zonnescherm of je blender. Verbinding met het internet is allang niet meer voorbehouden aan je laptop of telefoon, nee, het internet der dingen grijpt om zich heen.

Nu al zijn wereldwijd 5 miljard apparaten verknoopt met het internet en binnen 5 jaar zijn dat er 25 miljard. Dat brengt met name voor bedrijven heel veel voordelen met zich mee, maar het kan ook misgaan. En wat dan? Wie is er verantwoordelijk en zijn de risico’s überhaupt te verzekeren? Daarover te gast is een juridisch, futuristisch onderlegd panel, met Rob van den Hoven van Genderen, docent recht in de digitale samenleving aan de Vrije Universiteit, Thijs Bouvy, verzekeringsintermediair bij De Verzekeringsrealist en Bernold Nieuwesteeg, promoverend onderzoeker cybersecurity.

Caravanpark
Het gaat op zoveel fronten in het caravanpark niet zoals een van de eigenaren het wil, dat hij zich afvraagt of er juridische stappen te nemen zijn om zijn bedrijf weer bloeiend te krijgen. Advocaat Miranda Johannsen legt uit waarom hij niet meteen juridische stappen zou moeten nemen.